Over ons | Aquacultuur vlaanderen

Over ons

Het Vlaams Aquacultuurplatform werd opgericht in september 2012 door Minister-President Kris Peeters met de bedoeling de ontwikkeling van de Vlaamse aquacultuursector te stimuleren en te faciliteren. Voor meer informatie over de huidige structuur en werking van het platform, klik hier.

Kroeskarper (Carassius carassius) gekweekt als pootvis op de viskwekerij van INBO te Linkebeek
Algenkweekinstallatie van Proviron
Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw te Kruishoutem
Schelpdierkweek van Aquacultuur Oostende bvba in de Spuikom te Oostende
Larven van de mossel Mytilus edulis (Artemia Reference Center)
Conferentie van Aquacultuur Vlaanderen over het opstarten van een aquacultuurbedrijf in Vlaamse context
Gekweekte kwabaal (Lota lota) op de viskwekerij van INBO te Linkebeek

 

Waarom?

Het Vlaams Aquacultuurplatform wil via deze website het aquacultuurlandschap in Vlaanderen schetsen, dat in de recente jaren aan dynamisme en ondernemingskracht heeft gewonnen. Deze website heeft als bedoeling zoveel mogelijk informatie te verzamelen, zonder filter of censuur, over en voor de Belgische aquacultuursector en zijn exportproducten. Het Vlaams Aquacultuurplatform organiseert ook jaarlijks een symposium en een aantal netwerkmomenten waarop alle betrokkenen en geïnteresseerden uitgenodigd worden om te participeren.

 

Voor wie?

Actoren vinden hier informatie over recente trends en ontwikkelingen, Vlaamse bedrijven actief in de aquacultuursector en activiteiten in Vlaanderen omtrent aquacultuur. Startende ondernemers vinden hier de nodige informatie over opleidingen, regelgeving en mogelijke subsidies voor het opzetten van een bedrijf in de aquacultuur. Onderzoekers kunnen zich hier informeren over lopende projecten, initiatieven en recente onderzoeksresultaten in de sector.

 

Moderne Aquacultuur

Deze video geproduceerd door de ‘FAO visserij en de aquacultuur’ toont de grote keerpunten in de ontwikkeling van de aquacultuur wereldwijd. © FAO www.fao.org

 

Nieuws

Uitnodiging Conferentie "EU aquaculture - Farmed in EU Regions"

18 januari 2018
In het kader van de regionale ontwikkeling van EU Aquacultuur, organiseert DG MARE samen met het Comité van de Regio’s op 02/02/2018 een conferentie te Brussel.

Wetenschappelijke adviseurs van de Commissie publiceren opiniestuk over Voeding uit de oceaan

8 december 2017

De groep van het wetenschappelijk adviesmechanisme van de Commissie (SAM) heeft een nieuw onafhankelijk wetenschappelijk opiniestuk over voeding uit de oceaan gepubliceerd.

Eerste oproep van EURASTiP Exchange Programme is gelanceerd!

8 december 2017
Zowel vanuit industrie, onderzoek en onderwijs kan men zich inschrijven voor een uitwisselingsproject tussen Europa en Zuid-Oost Azië.

CALL ONDERZOEKSPROJECTEN AQUACULTUUR 2018

27 november 2017
In het kader van Unieprioriteit 2: Bevordering van een ecologisch duurzame, hulpbronnenefficiënte, innovatieve, concurrerende, en op kennis gebaseerde aquacultuur