Over ons | Aquacultuur vlaanderen

Over ons

Het Vlaams Aquacultuurplatform werd opgericht in september 2012 door Minister-President Kris Peeters met de bedoeling de ontwikkeling van de Vlaamse aquacultuursector te stimuleren en te faciliteren. Voor meer informatie over de huidige structuur en werking van het platform, klik hier.

Schelpdierkweek van Aquacultuur Oostende bvba in de Spuikom te Oostende
Larven van de mossel Mytilus edulis (Artemia Reference Center)
Algenkweekinstallatie van Proviron
Kroeskarper (Carassius carassius) gekweekt als pootvis op de viskwekerij van INBO te Linkebeek
Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw te Kruishoutem
Gekweekte kwabaal (Lota lota) op de viskwekerij van INBO te Linkebeek
Conferentie van Aquacultuur Vlaanderen over het opstarten van een aquacultuurbedrijf in Vlaamse context

 

Waarom?

Het Vlaams Aquacultuurplatform wil via deze website het aquacultuurlandschap in Vlaanderen schetsen, dat in de recente jaren aan dynamisme en ondernemingskracht heeft gewonnen. Deze website heeft als bedoeling zoveel mogelijk informatie te verzamelen, zonder filter of censuur, over en voor de Belgische aquacultuursector en zijn exportproducten. Het Vlaams Aquacultuurplatform organiseert ook jaarlijks een symposium en een aantal netwerkmomenten waarop alle betrokkenen en geïnteresseerden uitgenodigd worden om te participeren.

 

Voor wie?

Actoren vinden hier informatie over recente trends en ontwikkelingen, Vlaamse bedrijven actief in de aquacultuursector en activiteiten in Vlaanderen omtrent aquacultuur. Startende ondernemers vinden hier de nodige informatie over opleidingen, regelgeving en mogelijke subsidies voor het opzetten van een bedrijf in de aquacultuur. Onderzoekers kunnen zich hier informeren over lopende projecten, initiatieven en recente onderzoeksresultaten in de sector.

 

Moderne Aquacultuur

Deze video geproduceerd door de ‘FAO visserij en de aquacultuur’ toont de grote keerpunten in de ontwikkeling van de aquacultuur wereldwijd. © FAO www.fao.org

 

Nieuws

Uitnodiging voor Afterwork bedrijfsbezoeken

4 oktober 2017
In de aanloop naar de bootcamp “Van Eigen Kweek” organiseert Inagro 6 weken lang unieke en inspirerende afterwork bedrijfsbezoeken.

Registreer nu voor de netwerkbijeenkomst op 27 oktober in Leuven

4 oktober 2017

KU Leuven is met genoegen de gastheer voor de netwerkbijeenkomst rond "Marketing and Sales of aquaculture and fisheries products" georganiseerd door het Vlaams Aquacultuur platform.

Save the date: Landelijke innovatiedag vis-en aquacultuur op 11 november 2017

15 september 2017

Landelijke innovatiedag vis- en aquacultuur
11 november 2017 van 09.00 - 14.00 uur
Hoofdkantoor ABN-AMRO, Amsterdam

N.V. Joosen-Luyckx Aqua Bio zoekt: ADMINISTRATIEF EN LOGISTIEK MEDEWERKER M/V

23 augustus 2017
De firma Joosen-Luyckx Aqua Bio is een onderneming uit de Joosen-Luyckx groep, die instaat voor de wereldwijde verkoop van visvoeders en de productie van de Belgische Kaviaar, “Royal Belgian Caviar.”
Aqua Bio is hierdoor uniek in België en wereldwijd staan we aan de top met onze Belgische Kaviaar.