Aquaculture senior position Supervisory fish biologist | Aquacultuur vlaanderen

Aquaculture senior position Supervisory fish biologist

BIGH (Building Integrated Greenhouses) ontwikkelt, bouwt en exploiteert stadslandbouw dakserres in functie van de circulaire economie. Hierdoor verhoogt BIGH de vastgoedwaarde en de levenskwaliteit in de stad. BIGH bouwt en baat boerderijen uit die uitegrust zijn met een geïntegreerd aquaponics systeem. De eerste boerderij wordt gebouwd op het dak van de Foodmet op de Abattoir site in Anderlecht. Deze zal operationeel zijn binnen enkele maanden. In de volgende jaren zal BIGH 8 boerderijen bouwen in Brussel en andere Europese steden zoals Parijs en Lyon.

Team & mentaliteit

Bij BIGH zijn we allen gepassioneerd door duurzame ontwikkeling. Ieder van ons wil de boerderijen runnen op een innovatieve manier en staan daarom open voor het uitwisselen van nieuwe ideeën, inzichten en samenwerkingen. Elke medewerker heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en werkt autonoom, maar toch complementair met de anderen. Goede communicatie vaardigheden zijn daarom onmisbaar.
Bij BIGH houden we zowel van experts als van generalisten, maar iedereen heeft een “gogetter” en probleemoplossende mentaliteit. Wij zijn allen opensource georienteerd en wij willen een impact hebben op de circulaire economie in steden, tevens willen we ook jobs creeren in de stadslandbouw. We denken graag outofthebox met als doel om een betere kwaliteit van het voedsel te bekomen en om een betere technische optimalisatie te bereiken. Als teamlid ben je in staat om te werken in deze dynamische en ambigue omgeving. Je kan goed werken in een multidisciplinair team en een nonhiërarchische organisatie. BIGH heeft zeer grootse plannen in Brussel en Europa, dus iedereen met ambitie en de wens om zijn/haar persoonlijke competenties te ontwikkelen is welkom.

De werkplek

De Abattoir boerderij (4000m²) bestaat uit verschillende innovatieve teeltsystemen: een aquaponieunit (opp. ongeveer 1800m²), een micro intensieve biologische permacultuur daktuin en hydroponie tunnels.
De naam “hightech farm” wordt gebruikt voor de activiteiten die in en rond het aquaponics systeem in de dakserre gebeuren. Daar worden 4 klimaatzones gecreëerd: het aquaponieklimaat en 3 andere plantenteelt microklimaten van 150 tot 750m². Dit deel van de boerderij is zeer technisch en gefocust op de productie van hoge kwaliteits groenten en vis.
Naast de serre komen twee tunnels waar een meer traditioneel en lowtech hydroponie systeem zal gebruikt worden, deze staan ook nog steeds in connectie met de aquaponics installatie.
De Aquaponieunit bestaat uit een set van 24 basins. Daarin zal Tilapial gecultiveerd worden van babyfase tot volledige
maturiteit. Er zal jaarlijks ongeveer 35 ton vis geproduceerd worden en die wordt verwerkt in de boerderij en direct verkocht aan de klanten.

Job beschrijving

De expert aquacultuur biedt technische ondersteuning door zijn individuele ervaring en kennis toe te passen. Deze senior zal verantoordelijk zijn voor het opereren van het aquaponics systeem in samenwerking met het hydroponieteam.

Taken

• Technische ondersteuning bieden voor het functioneren van het aquacultuursysteem
• Opvolging van dagelijkse activiteiten en evaluaties
• Bedienen van de aquacultuur productie
• Kwaliteitsmanagement van de aquacultuur productie
• Verantwoordelijkheid over de jaarlijkse productie van 35 ton Tilapia
• Onderhoud van de aquacultuur installatie
• Verantwoordelijkheid voor het telen van de vissen
• Beheren van de visverwerkingsactiviteiten en het voorbereiden van de orders
• Samenwerken met twee junior werknemers
• Het up to date houden van kennis en inzicht van de markt
• Nauw samenwerken met de sales manager voor de vismarkt en de klanten
• Administartieve procedures en raporteren met en naar de autoriteiten en andere visgerelateerde partners
• Administratieve procedures voor het opereren en het beheer van de aquacultuur unit

Gewenste eigenschappen & relevante ervaring:

● Opleiding: een diploma van een erkende school of universiteit met een specialisatie in visserij, wildlife, natural resource management of aquacultuur
● Ervaring: Minimum drie jaar fulltime ervaring in de viscultuur of vismanagement
● Sterke organisatorische en interpersoonlijke skills
● Teamspeler die wil samenwerken met het serreprodcutieteam
● Openminded
● Interesse in automatisatie en gegevensverwerking
● probleemoplossende mentaliteit
● Grote interesse in de integratie van innovatieve systemen
● Flexible werken in sommige weekends en ‘s nachts (in geval van nood of achterstand in productie)
● Zelfstandig en grote intrinsieke motivatie


Loon: competitief
Duur: Beginnend parttime (lente 2016) fulltime vanaf eind 2016.
Status: Freelance of werknemer duidt uw voorkeur aan in uw mail met CV en motivatie

 

Download vacature hier.