Nieuws | Aquacultuur vlaanderen

Nieuws

Workshop opensource softwareplatform Arduino

18 januari 2022

Op 1 februari en 25 maart wordt een tweedelige workshop heorganiseerd rond het gebruik van et opensouce softwareplatform Arduino. biedt heel wat mogelijkheden om zelf sensoren te programmeren en data te beheren.

Circulaire landbouw: grassappen uit maaisel als basis voor algenteelt

11 januari 2022

Grassappen zijn een geschikte voedingsbron voor de algenteelt en kunnen zo bijdragen aan het circulair maken van de landbouw.

Publicatie over microbioombeheer tegen de smaakverstoorder geosmine

11 januari 2022

Een exploitant van een recirculerend aquacultuursysteem (RAS) in Canada onthult een proactieve aanpak die goede resultaten oplevert om ongewenste bijproducten in hun vis te elimineren.

Publicatie rond zoetwater vs. mariene aquacultuur

11 januari 2022

Een recente publicatie wil de tweedeling bij beleidsmakers rond zoetwater vs. mariene aquacultuur kritisch bekijken.

Aan de slag met Arduino

21 december 2021

Via het opensourceplatform Arduino kan je op een makkelijke en goedkope manier sensoren uitlezen en acties genereren. Via een workshop op 1 februari 2022 krijgt iedereen de kans om dit platform beter te leren kennen.

Uitnodiging voor 3 events rond algen in februari 2022

2 december 2021

Februari - Algenmaand. Met die slogan lanceren Thomas More, UGent en Ilvo een programma over algen maar telkens met een andere focus.

Webinar reeks binnen het initiatief 'Towards Green Transition' Facility

29 november 2021

In december volgt een interessante webinar-reeks in kader van het Europees initiatief 'Toward Green Transition Facility' dat zich specifiek richt tot clusters. 

Call voor interregionale investeringsprojecten is geopend

29 november 2021

De Commissie lanceert het interregionaal investeringsinstrument voor innovatie ter waarde van 570 miljoen euro

EUMOFA webinar: Impact of new aquaculture technologies: Growth potential in the EU

29 november 2021

Op 7 december (10:00 - 11:45) organiseert EUMOFA een webinar over de de marktimpact van innovatieve aquacultuurgerelateerde technieken en technologieën binnen geïntegreerde multitrofische aquacultuur (IMTA) en recirculerende aquacultuursystemen (RAS).

MSc Health Management in Aquaculture

23 november 2021

AquaH is een 2-jarig masterprogramma dat de interactie tussen de gezondheid van aquacultuursoorten en hun omgeving bestudeert.

Symposium on Marine Carbon Sequestration - 16/12

23 november 2021

Op 16 december 2021 organiseren EMBRC België en ILVO een symposium over mariene koolstofopslag om de mogelijkheden van oceanen, zeeën en estuaria te beoordelen bij het verminderen van de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, zowel wereldwijd als lokaal.

EATIP FORUM: Offshore Aquaculture

23 november 2021

Dit EATiP-forum op 24/11 zal offshore-aquacultuur koppelen aan Europa's ambities voor blauwe groei, en zal ingaan op nieuwe trends, systemen en technologieën die bijdragen tot de uitbreiding van de geschikte ruimte voor aquacultuurproductie.

Global Principles of Restorative Aquaculture

23 november 2021

The Nature Conservancy publiceert een lijvig document waarin herstellende aquacultuur wordt gedefinieerd en de bedoeling van het concept en de biginselen voor het gebruik ervan besproken.

Ensuring the Sustainable Future of the Rapidly Expanding Global Seaweed Aquaculture Industry – A Vision

23 november 2021

In dit beleidsdocument worden de belangrijkste uitdagingen belicht die moeten worden aangepakt om bij te dragen aan de duurzaamheid van de wereldwijde zeewierindustrie op lange termijn.

 

Dorset zet eerste RAS-systeem op voor rivierkreeft in het VK

23 november 2021

Elena Piana, oprichtster van Noola Redclaw, legt uit dat binnenkort in Dorset de eerste Britse kwekerij van rivierkreeften zal worden geopend in een overdekt recirculerend aquacultuursysteem (RAS).

Pagina's