Overslaan en naar de inhoud gaan

Publicaties en Magazines

  • Bibliotheek van het Vlaams Instituut voor de Zee: IMIS (Integrated Marine Information System)
    De VLIZ-bibliotheek is een openbaar marien wetenschappelijk informatiecentrum en huisvest een schat aan informatie over de Vlaamse kust, de Noordzee en de wereldzeeën. De collectie kan online doorzocht worden, of ter plaatse in de bibliotheek op de InnovOcean Campus te Oostende.
  • Publicatiedatabank ILVO

  • Cijferwebsite van het Departement Landbouw en Visserij. Deze website verzamelt relevante gegevens en publicaties over de Vlaamse landbouw en visserijsector. In het tweejaarlijkse Visserijrapport (VIRA) kan men steeds een bondige toelichting over de Vlaamse aquacultuursector vinden.

  • e-nieuwsbrief Marine Science Review: subject area: Fisheries and Aquaculture
    De e-nieuwsbrief Marine Science Review geeft de referenties en abstracts van mariengerelateerd onderzoek, geselecteerd uit meer dan 650 wetenschappelijke tijdschriften.
  • EUMOFA (European Market Observatory for Fisheries and Aquaculture Products): De Waarnemingspost voor de EU-markt voor visserij- en aquacultuurproducten (EUMOFA) is een marktinformatie-instrument voor de visserij- en aquacultuursector van de Europese Unie, ontwikkeld door de Europese Commissie. Het beoogt de transparantie en efficiëntie van de markt te verbeteren, de dynamiek van de EU-markt te analyseren en de zakelijke besluiten en beleidsvorming te ondersteunen.