Overslaan en naar de inhoud gaan
2024-04-15

Op 8 mei organiseert PatoGen een vier uur durende online cursus getiteld "Visgezondheid, Welzijn en Bioveiligheid in Forelkwekerijen", gericht op technici, kwekerijmanagers en leveranciers.

2024-03-25

ASC nodigt iedereen uit om deel te nemen aan een webinar over de Farm Standard. ASC stapt weg van soort-specifieke standaarden, en creëert één grote standaard waaronder alle soorten vallen, en ook nieuwe thema's aan bod komen.

2024-03-01

Het door Horizon 2020 gefinancierde project NewTechAqua heeft een definitieve lijst met beleidsaanbevelingen opgeleverd voor een veerkrachtiger aquacultuur in de EU.

2024-02-01

Op 15 januari 2024 lanceerde de Aquaculture Stewardship Council (ASC) trots de Snoekbaars Module, als onderdeel van het Scope Extension Project. Hiermee voegt ASC meer soorten toe aan het programma om het aantal gecertificeerde gekweekte zeevruchten te vergroten, gebaseerd op consumentenvraag, marktkansen en producentenbelang.

Fabiola Mustafaj, Onderzoekscoördinator bij ASC, benadrukt dat de groeiende vraag naar snoekbaars en producentenbelang uit Europa hebben geleid tot deze mijlpaal. Boerderijen die de module gebruiken, verbeteren milieu- en sociale prestaties volgens de strenge normen van ASC, waardoor verantwoord gekweekte snoekbaars beschikbaar wordt.

In januari 2023 werd de ASC Snoekbaars Module goedgekeurd door de Technische Adviesgroep. Na stakeholderconsultatie in maart en april 2023 werd feedback geëvalueerd en opgenomen. Conformiteitsbeoordelingsinstanties (CAB's) zullen nu getraind worden voor de implementatie. De Snoekbaars Module wordt uiteindelijk geïntegreerd in de ASC Farm Standard.

Lees meer

2024-02-01

In een recente ontwikkeling werden plannen voor een aanzienlijke zeewierkwekerij voor de kust van Gerrans Bay in Zuidwest-Engeland met hevige tegenstand geconfronteerd van vissers, vrijetijdsbelangen en lokale politici.

2024-02-01

De producenten organisatie van de Nederlandse Mosselcultuur zoekt versterking van hun secretariaat, dit willen ze doen door een marine bioloog aan te nemen. Deze bioloog moet mee de Nederlandse mosselsector belangen ondersteunen en verdedigen.

Interesse in deze functie zie vacature in bijlage.

2024-01-12

Waar liggen er onderzoeks- en businessopportuniteiten voor vraaggestuurde innovaties in de duurzame blauwe bio-economie? Hoe zorg je ervoor dat deze innovaties niet alleen floreren, maar ook de nodige financiële boost krijgen? Laat je inspireren op onze Blue Bio-economy Session op 29 februari in Oostende.

 

 

2023-12-19

De Universiteit van Luik zoekt academici om mee te werken aan aquacultuurprojecten.

2023-11-17

In een recent rapport van het Europees Hof van Auditeurs wordt onthuld dat de Europese Unie meer dan een miljard euro heeft geïnvesteerd in de viskwekerij, verspreid over zeven jaar, zonder tastbare resultaten in de aquacultuursector op te leveren.

2023-11-13

Registreer u nu op de Blue Bioeconomy Hub, een community-platform ontworpen om actoren uit de blauwe bio-economie te verbinden met elkaar.

2023-10-16

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft onlangs haar "Blue Transformation Roadmap 2022-2030" gepubliceerd, een ambitieus document dat een visie schetst voor de toekomst van aquatische voedselsystemen.

2023-10-04

Het Vlaams Aquacultuur Platform en Colruyt Group organiseren op 20 oktober (13:00-18:00) samen de 12de editie van het Vlaams Aquacultuur Symposium. Dit jaar zullen sprekers en panelleden zich buigen over de vraag ‘Wat is de toekomst van aquacultuur in Vlaanderen?’.

2023-10-03

Maak kennis met de kwabaal, een intrigerende vis die steeds meer belangstelling krijgt van experts en ondernemers in de aquacultuurindustrie.

2023-10-03

RADIUS vaart al 10 jaar onder de vlag van Thomas More en zal er vanaf nu dus ook wat anders uitzien. Bovendien gaan wij voortaan door het leven als het Expertisecentrum Duurzame Biomassa en Chemie van Thomas More.

2023-10-03

De Strategische Stuurgroep Aquacultuur (SSAQ) doet een algemene oproep tot indiening van kandidaturen voor haar voorzitterschap. Kandidaat-voorzitters kunnen hun kandidatuur (incl. CV) indienen via een bericht aan info@aquacultuurvlaanderen.be tegen 31/10/2023.

Abonneer op Nieuws